TaalValuta


€22,99

Ginseng

Ginseng kopen

Ginseng wordt niet 'gemaakt' zoals een synthetisch product. Het is een natuurlijke plant die groeit in bepaalde delen van de wereld, voornamelijk in Azië. De wortels van de ginsengplant worden echter geoogst en vervolgens verwerkt voor gebruik als voedingssupplement of in traditionele geneeskunde. Hier is een beknopte beschrijving van het proces:

 1. Teelt: Ginseng wordt geteeld in specifieke klimaten en bodemomstandigheden die geschikt zijn voor de plant. Het groeit het beste in koele, vochtige omgevingen met goed doorlatende, vruchtbare grond. De teelt van ginseng vereist geduld en zorgvuldige zorg, omdat het meerdere jaren duurt voordat de wortels volgroeid zijn en klaar zijn voor oogst.

 2. Oogst: De wortels van de ginsengplant worden geoogst nadat ze voldoende zijn gerijpt, meestal na drie tot zes jaar, afhankelijk van de variëteit en groeiomstandigheden. De oogst gebeurt meestal in de herfst, wanneer de plant in rust gaat en de concentratie van actieve bestanddelen in de wortels het hoogst is.

 3. Verwerking: Na de oogst worden de wortels van de ginsengplant gereinigd en gedroogd om ze te conserveren en hun houdbaarheid te verlengen. Afhankelijk van het beoogde gebruik, kunnen de gedroogde wortels worden verwerkt tot verschillende vormen, zoals hele wortels, gesneden wortels, poeders, capsules, extracten, enzovoort.

 4. Gebruik: De verwerkte ginsengproducten worden vervolgens gebruikt als voedingssupplementen, ingrediënten in voedsel en dranken.

koreaanse ginseng (Panax Ginseng)

Welke soorten Gingseng zijn er?

Er zijn verschillende soorten ginseng die worden gebruikt met verschillende eigenschappen. De twee meest bekende soorten zijn Aziatische ginseng (Panax ginseng) en Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius). Hier zijn enkele details over elk:

 1. Aziatische ginseng (Panax ginseng):

  • Ook wel bekend als Koreaanse ginseng of Chinese ginseng.
  • Eeuwenlang traditioneel gebruikt in China.
  • Koreaanse ginseng of Chinese ginseng kan ook worden gebruikt om stress te verminderen.
  • Dit Ginseng supplement wordt vaak beschouwd als "warme" ginseng vanwege zijn verwarmende eigenschappen.
 2. Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius):

  • Inheems in Noord-Amerika, voornamelijk in gebieden zoals Canada en delen van de Verenigde Staten.
  • Wordt traditioneel gebruikt door inheemse volkeren van Noord-Amerika.
  • Dit Ginseng supplement wordt vaak beschouwd als "koele" ginseng vanwege zijn verkoelende eigenschappen.
  • Gebruikt voor vergelijkbare doeleinden als Aziatische ginseng, zoals stressvermindering.
  • Sommige mensen geven de voorkeur aan Amerikaanse ginseng vanwege de veronderstelde mildere effecten in vergelijking met Aziatische ginseng.

Naast deze twee belangrijkste soorten zijn er ook andere soorten ginseng die worden gebruikt in verschillende culturen, zoals Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), die eigenlijk geen echte ginseng is maar wel vergelijkbare eigenschappen heeft en wordt gebruikt als adaptogeen. Elk type ginseng heeft zijn eigen unieke kenmerken en wordt traditioneel gebruikt voor verschillende doeleinden.

Amerikaanse Ginseng wortel

De Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius) behoort tot de familie Araliaceae, ook bekend als de klimopfamilie. Deze familie omvat verschillende plantensoorten, waaronder kruidachtige planten, struiken en bomen. Ginseng is een van de bekendste en meest waardevolle planten binnen deze familie vanwege zijn medicinale eigenschappen.

Chinese Ginseng of Koreaanse ginseng wortel

De Chinese ginseng, ook bekend als Aziatische ginseng of Panax ginseng (Koreaanse ginseng), behoort tot dezelfde familie als de Amerikaanse ginseng: de Araliaceae-familie, ook wel de klimopfamilie genoemd. Deze familie omvat een breed scala aan plantensoorten, waaronder kruidachtige planten, struiken en bomen. Ginseng is een van de meest bekende en waardevolle planten binnen deze familie vanwege zijn unieke eigenschappen en wordt traditioneel al eeuwenlang gebruikt in China.

Ginseng kopen als supplement

Ginseng wordt vaak gebruikt als natuurlijke rustgever. Voor tijden van stress en onrust, en geeft energie bij lusteloosheid.

Het proces van het maken van ginseng omvat dus hoofdzakelijk het telen, oogsten, reinigen, drogen en verwerken van de wortels van de ginsengplant voor verschillende toepassingen.

Dosering en vorm: Ginseng-supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, poeders, extracten en theeën. De dosering kan variëren afhankelijk van het specifieke supplement en individuele behoeften. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen of advies in te winnen bij een zorgverlener.

Consistentie en geduld: Zoals bij veel natuurlijke supplementen, kan het enige tijd duren voordat de effecten van ginseng merkbaar zijn. Het is belangrijk om ginseng-supplementen regelmatig in te nemen en geduldig te zijn bij het wachten op positieve resultaten.

Het is altijd verstandig om met een zorgverlener te overleggen voordat je begint met het gebruik van nieuwe supplementen, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of andere medicijnen gebruikt. Op die manier kun je ervoor zorgen dat ginseng-supplementen veilig zijn en passen bij jouw individuele behoeften en omstandigheden.

In onze webshop kun je verschillende merken van de beste ginseng kopen. Stel ons gerust een vraag als je er niet uit komt. 

 

Lees meer
Cookie-toestemming Manage cookies